rpt

Een week vol interessante gebeurtenissen was het. Zo startten we deze week op maandag met een heuse sportdag op het schooldomein. In samenwerking met Take Over Your School konden onze leerlingen genieten van heel wat verscheidenheid aan sporten. Zo konden ze hockey en rugby ontdekken, alsook balanceren op superballen en was er een tof parcours waar ze over moesten. Er waren spelletjes te spelen in 2 springkastelen en konden ze tegen elkaar racen op mini-fietsen.

Op dinsdag en woensdag stond alles in het teken van de Leieslag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben er heel wat soldaten tegen de Duitsers gevochten aan de oevers van de Leie. Elk jaar herdenken we deze gebeurtenis om zo de gevallen soldaten te eren. Op dinsdag vond er een heuse geschiedeniswandeling plaats in Kuurne. Deze werd gegidst en bracht ons naar het oude Gemeentehuis tot aan de Leie bij het vredesmonument.

Op woensdag vond de Leieslagherdenking plaats. We gingen in stoet vanuit de Sint-Michielschool tot aan de oevers van de Leie. Aditiya, ons Kindergemeenteraadslid mocht zelfs bloemen neerleggen aan het monument. Er waren heel wat aanwezigen: het orkest van de Koninklijke luchtmacht, militairen, onze burgemeester, gemeenteraadsleden alsook een afgevaardigde van de Koning. De kinderen waren heel erg onder de indruk van deze – voor hen – unieke gebeurtenis.