Blog Image

Zesde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Uncategorized Posted on 13 september 2024 07:16

Deze week verdiepten de kinderen zich in de wereld van de sociale media. Wat betekent sociale media? Welke apps kennen we? Wat zijn de voor-en nadelen? Kennen we eventuele gevaren? Wat betekent cyberpesten en hoe kunnen we ons hiervoor beschermen? Op al deze vragen boden we deze week een antwoord. We startten het schooljaar met dit thema omdat het voor de leeftijd van de kinderen een maatschappelijk relevant thema is waarmee ze dagelijks te maken kunnen hebben.

Tijdens de lessen Beeld hielpen we de kinderen van het eerste leerjaar. Elke leerling van het eerste heeft een buddy in het zesde leerjaar. Op deze manier kunnen ze aan hen vragen stellen of worden ze geholpen.

In de derde graad maakten de kinderen foto’s en plaatsten ze die na elkaar om op deze manier een stop-motion filmpje te maken. Met een passend liedje op de achtergrond werd het een groot succes.



Welkom terug op school!

Uncategorized Posted on 5 september 2024 19:02

Het nieuwe schooljaar is terug gestart! De kinderen van het zesde verheugen zich op een allerlaatste jaar op de basisschool, voor ze hun grote stap wagen in het secundair onderwijs. Dit schooljaar worden ze hier volop op voorbereid.

Deze week zijn ze gestart met een stop-motion filmpje in elkaar te steken, waarbij ze in groepjes gewerkt hebben. We hebben ook eens stilgestaan bij de meest bekende bouwwerken ter wereld, denk maar aan de Burj Khalifa, de Eiffeltoren of het Atomium in ons Belgenlandje. Zowel een groots schoolspel als een online verwerkingsopdracht werd hieraan gekoppeld.

De komende weken worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de sociale media en hoe ze zich hiervoor kunnen beschermen. Veel interessants dat zal volgen.