Deze week in het zesde leerjaar was gevuld met interessante en leerzame activiteiten. We doken dieper in het thema Wereldoriëntatie, waarbij we ons concentreerden op het bestuurssysteem in België en een grondige kennis opdeden over hoe verkiezingen werken.

In onze lessen Wereldoriëntatie ontdekten we de verschillende aspecten van het Belgische bestuur, van de federale overheid tot de gemeentelijke niveaus. We leerden over de verantwoordelijkheden van elke laag van het bestuur en begrepen hoe beslissingen worden genomen die ons dagelijks leven beïnvloeden. Het was fascinerend om te zien hoe onze democratie werkt en hoe elke stem telt.

Naast het verkennen van de maatschappij, dompelden we onszelf onder in de wereld van de wiskunde. Tijdens onze wiskundelessen stonden de formules voor oppervlakte en volume van ruimtelijke figuren centraal. We herhaalden en versterkten onze kennis over hoe deze formules worden toegepast om de ruimte om ons heen te begrijpen en te meten. Van het berekenen van de oppervlakte van een driehoek tot het vinden van het volume van een cilinder, we werkten hard om onze wiskundige vaardigheden te verfijnen.

Deze week was een geweldige mix van intellectuele uitdagingen en boeiende ontdekkingen. We kijken ernaar uit om volgende week nog meer te leren en nieuwe horizonten te verkennen in ons zesde leerjaar avontuur!